ROSELLES A LA GLACERA (HOMENATGE A MORANDI)
Acrilico su tela, 46x38 cm. / Acrílic sobre tela, 46x38 cm.

ITALIANO
In una delle frequenti visite al Museo Morandi di Bologna vidi per la prima volta e m’impressionó moltissimo il quadro del vaso di papaveri rossi del 1924. L’opera venne alla luce molti anni dopo la sua esecuzione perchè era un regalo che Morandi aveva fatto a sua sorella, che l’aveva tenuta appesa in camera da letto fino alla morte. Quando tornai per rivederla non c’era piú e, chiedendo, mi dissero che era “a riposo” per preservarla dallo stress dell’esposizione al pubblico.
Mi sono ispirato a quel quadro per dipingere questi papaveri gialli, una specie che sta crescendo sulla Marmolada dove c’era il ghiacciaio ora drammaticamente ridotto per l’aumento delle temperature.

CATALÀ
En una de les freqüents visites al Museu Morandi de Bolonya vaig veure per primera vegada la pintura del gerro de roselles vermelles de 1924, i em va impressionar moltíssim. L’obra va sortir a la llum molts anys després de la seva execució perquè era un regal que Morandi havia fet a la seva germana, que l’havia mantinguda penjada al dormitori fins que es va morir. Quan vaig tornar per a veure-la de nou, ja no hi era, i, al preguntar, em van dir que estava “en repòs” per protegir-la de l’estrès de l’exposició al públic.
Em vaig inspirar en aquella obra per pintar aquestes roselles grogues, una espècie que està creixent als Alps, concretament on hi havia la glacera de la Marmolada ara desapareguda per l’augment de les temperatures.
morandi2


 


ANTERIORSEGÜENT
ROSELLES A LA GLACERA (HOMENATGE A MORANDI)
Acrilico su tela, 46x38 cm.
Acrílic sobre tela, 46x38 cm.


Loading
Sitio web optimizado por: Posicionamiento en Google
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: Wordpress modo mantenimiento